2023 Yılı Kadın Kimono’nun yılı olacak!

Kimononun ortaya çıkışının ilk yıllarında bu etnik kıyafetler yalnızca resmi etkinliklerde ve alanlarda giyilirdi. Zamanla herkes tarafından ulaşılabilir olan kimonolar giyen kişi ile ilgili bilgi verirdi. Daha sonra bu antik kıyafetlerde erkek ve kadın ayrımı ortaya çıkmaya başladı. Kadın kimono çeşitlerinin kendine has özellikleri bu etnik kıyafetleri daha da benzersiz kılmaya başladı.

Kimonolar geleneksel Japon kültüründe çeşitlilik gösteriyor. Farklı modelleri, motifleri ve tarzları olduğu gibi kadın ve erkek olarak da ayrıma gidiliyor. Antik Asya’da kadınların giydiği kimonolar temel olarak giyenin medeni durumuyla ilgili verirdi. Günümüzde böyle keskin bir ayrım olmasa da farklılık görülüyor.

AMBASSADOR Kimono Erkek Kimono Kadın Kimono Etnik Kimono Kimono Ceket Japon Kimono Kimono Modelleri Uzun Kimono

Farklı kimono türleri tarzına göre çeşitli ortamlarda giyiliyor. Resmi davetler de farklı kimonolar uygun olurken, günlük aktiviteler için farklı, plajda farklı kimonolar kullanılıyor. Tüm bu çeşitliliğiyle kadın kimonoları geniş bir yelpaze oluşturuyor.

Kadınların giydiği kimonolar da kumaşından uzunluğuna değişiklik gösterebiliyor. Evde giyilebilen kimonolar daha çok sabahlık gibi kullanılırken, dışarda giyilenler daha tok yapıyo sahip oluyor. Şunu da belirtmeliyiz ki Japon kültürünün başlıca ögelerinden olan kimonolar ilk başlarda keskin bir cinsiyet ayrımı yaşasa da günümüzde üniseks kimonolar oldukça popüler.

Kadın Kimono Özellikleri

Kadın kimono özellikleri arasında en dikkat çekeni kimonolarının genellikle yumuşak kumaştan yapılmasıdır. Bornoza da benzeyen kadın kimonolar elbise olarak kullanılabildiği gibi günlük kıyafetlerin üzerine de uzun bir ceket gibi rahatlıkla kullanılabilir. Ünisex kimonolar da hem kadınların hem de erkeklerin rahatça kullanabileceği kimono çeşitleri arasındadır.

OLYMPIA Kimono Erkek Kimono Kadın Kimono Etnik Kimono Kimono Ceket Japon Kimono Kimono Modelleri Uzun Kimono

Kadın Kimono Fiyatları

Plajda, evde ya da özel davetlerinde giyebileceğin şık kimonoları incelemek için koleksiyonumuza göz at. Kalıplara sığamıyorsan sana en uygun kimonolar için yeniliklerden ve fırsatlardan haberdar ol. En avantajlı kadın kimono fiyatları ve güncel indirimleri kaçırmamak için bizi takipte kal.

Kadın Kimono Modelleri

Göz alıcı etnik motifleriyle Antier’in birbirinden şık kimonolarını kaçırmamak için koleksiyonumuza göz at. Jungle, Ambassador, Mayan Knight, The Emperor, Gaja, Schole, Alice ve Olympia kimono modelleri arasından sana en uygununu seç ve Antier’in heyecan verici deneyimini yaşa.